“Call

Bel 24/7 bij overlijden

085 016 1313

Veelgestelde vragen

1. Wat maakt Fender uniek?

Wij zijn een onafhankelijk kleinschalige uitvaartondernemer. Wij, Marise en Sabina, werken met z’n tweeën waardoor persoonlijk contact voorop staat. U krijgt altijd één van ons als vast contactpersoon waardoor u niet telkens uw verhaal hoeft te vertellen. Daarnaast beschikken wij over twee afscheidshuizen in Leeuwarden in Grou.

2. Wat is een afscheidshuis?
Een afscheidshuis is een plek om op persoonlijke en intieme manier afscheid kan nemen van uw dierbare. Het is een mooie optie als thuis opbaren niet goed voelt maar een uitvaarcentrum te afstandelijk. Onze afscheidshuizen staan in Leeuwarden en in Grou en doen huiselijk aan. U krijgt als uw dierbare ligt opgebaard in één van onze afscheidshuizen de beschikking over de sleutel om 24/7 langs te kunnen gaan.
3. Waar staan de afscheidshuizen van Fender?
De afscheidshuizen van Fender vindt u aan de Harlingersingel 130 in Leeuwarden en aan de Parkstraat 26 in Grou.
4. Kan ik bij Fender langskomen om mijn afscheidswensen te bespreken?
U bent altijd welkom om uw wensen met ons te bespreken. U kunt hiervoor een afspraken met ons maken. Zo weten we zeker dat we voldoende tijd voor u vrij houden. We kunnen dan kijken naar uw wensen (welke u in het wensenboekje kunt noteren), kosten en andere belangrijke zaken.
5. Wat te doen bij overlijden?
Bij overlijden dient u eerst een arts in te schakelen die het overlijden bevestigd. Als overlijden is vastgesteld kunt u ons bellen. Wij zijn 24/7 bereikbaar op 085 016 13 13.
6. Wanneer vindt de uitvaart plaats?
U mag een overledene niet eerder dan 36 uur na overlijden laten begraven of cremeren. En niet later dan 6 werkdagen na overlijden. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid.
7. Kan ik altijd bij Fender terecht?
U kunt altijd bij Fender uitvaart terecht. Wel of niet verzekerd. We ondersteunen u graag bij een passend afscheid. U kunt ons u te allen tijde inschakelen voor het verzorgen van uw uitvaart.
8. Ben ik verplicht een uitvaart te laten verzorgen bij mijn verzekeringsmaatschappij?
U denkt misschien dat u verplicht bent de uitvaart te laten verzorgen door de (uitvaart-) verzekeraar waar de verzekering loopt, (zoals Dela, Monuta en Yarden). Maar dat is niet het geval. U bent hier nooit toe verplicht. Wilt u dus liever uw uitvaart laten verzorgen door Fender? Neem hiervoor gerust contact met ons op.
9. Wat kost een uitvaart?
De kosten van een uitvaart zijn van veel verschillende zaken afhankelijk. Kiest u voor begraven of cremeren, thuis opbaren of in een uitvaartcentrum of afscheidshuis enzovoorts. Al deze keuzes zijn van invloed op de prijs. Wij van Fender bespreken graag alle mogelijkheden en daarbij behorende kosten in een persoonlijk gesprek.
10. Wat moet ik na overlijden allemaal regelen?
Diverse instanties moeten worden ingelicht over het overlijden van uw dierbare. Hierbij kunt u denken aan de belastingdienst, pensioenfonds, de zorgverzekeraar enzovoorts. Via Fender krijgt u een uittreksel van de overlijdensakte. Hiermee kunt u deze zaken regelen. Wij ondersteunen u hier ook in.