“Call

Bel 24/7 bij overlijden

085 016 1313

Rust en Aandacht

Over ons

Fender Uitvaart is een kleinschalige onafhankelijke uitvaartondernemer in Leeuwarden. Wij kiezen er bewust voor om onafhankelijk van grote verzekeraars te werken.

Wij werken vanuit de behoeftes en wensen van de families die wij begeleiden om het afscheid de aandacht geven die het verdient. Bovendien heeft u binnen ons team van betrokken professionals altijd een vast contactpersoon die u vóór, tijdens en na de gehele uitvaart bijstaat.

Marise den Oudsten

Betrokken uitvaartbegeleider met rust, aandacht en deskundigheid

Begeleiden met liefde en aandacht voor alle gezinsleden en betrokkenen. Met haar rustige uitstraling en met een vleugje humor op zijn tijd, weet Marise u op een prettige manier te ondersteunen bij een waardevol afscheid. Een afscheid dat past bij het leven dat is geleefd.

“Met rust, aandacht geef ik ruimte voor persoonlijke wensen en probeer ik om onzichtbaar, zichtbaar te zijn. Weten wanneer ik een stapje naar voren moet doen om mijn kennis toe te passen, maar ook wanneer ik een stapje naar achter moet doen wanneer het moment daarom vraagt.”

“Met liefde voor het leven in plaats van de zwaarte van het overlijden.”

Opleiding en cursussen:
 • Opleiding uitvaartverzorger
 • Piëteitsvolle verzorging van overledenen ‘meer dan gewone’ laatste verzorging & thanatopraxie (extra verdieping voor ervaren uitvaartverzorgers)
 • Voorgaan in een uitvaartceremonie (extra verdieping)
 • Nabestaandenzorg
 • In memoriam schrijven
 • Traumasensitief werken met kinderen en jongeren voor professionals
 • Dementievriendelijke uitvaart
 • Doodgewoon in de klas

 

Sabina Rietveld

Uitvaartbegeleider &
Rouw-, verlies en stervensbegeleider met hart en ziel

Als geen ander weet Sabina wat afscheid nemen is. Op jonge leeftijd nam zij afscheid van haar moeder. De kracht van Sabina is om haar eigen verlieservaring te combineren met haar talent voor het maken van verbinding. Ontzorgen & begeleiden zijn niet zomaar woorden, dat is wat Sabina daadwerkelijk voor u doet.

“Op het moment dat men meest kwetsbaar is kom ik binnen bij de familie. Het is heel waardevol om rust te geven door samen door te nemen wat er op welk moment nodig is. Zodra ze weten dat de praktische zaken geregeld zijn, dan komen de verhalen en kunnen we gaan kijken naar wat echt passend en persoonlijk is.”

Opleiding en cursussen:
 • Opleiding uitvaartverzorger
 • Opleiding rouw- en verlies en stervensbegeleider
 • Spreken bij uitvaarten
 • Gesprekken bij leven en rituelen (extra verdieping)
 • Rouw en verlies bij kinderen (extra verdieping)
 • Rouw bij jongeren en jongvolwassenen (extra verdieping)

Uitvaart in het Fries of Engels is voor mij geen probleem 

 

De tijd nemen, betrokkenheid en creativiteit 

Wij willen er voor mensen zijn in de moeilijke tijd van afscheid. Ieder mens is anders en zo mag ook ieder afscheid anders zijn, een afspiegeling van iemands leven. We nemen daarvoor alle tijd, zijn betrokken en denken creatief mee voor een persoonlijk afscheid.

Ons kantoor is Afscheidshuis in Leeuwarden maar we werken in geheel Friesland en Groningen. Op uw verzoek is het voor ons ook geen enkel probleem om u buiten Friesland of Groningen te bezoeken.

Meer weten over ons? Bekijk dan vooral ons team!

 – Marise den Oudsten & Sabina Rietveld  –

Uw eigen huiskamer buitenshuis

In deze ‘huiskamer’ kunt u uw overleden dierbare net zo vaak bezoeken als u dat wilt, dag en nacht.
U hebt dan ook doorlopend toegang tot deze kamer.
De warm ingerichte woonkamer is ook uitstekend geschikt voor een condoleance of een besloten afscheid, een vorm van afscheid nemen waar men steeds vaker voor kiest.

Voor mijn gevoel is dat pas écht afscheid in liefde!

Trots op ons afscheidshuis

Enorm trots ben ik op ons eigen Afscheidshuis op een prachtige groene plek op een van de meest verborgen plekjes van Leeuwarden.

Behalve informatieve inloopdagen bieden we u ook een plek om uw dierbare op te baren.

Soms wil of kan men niet thuis opbaren en voelt een uitvaartcentrum te afstandelijk.

Wij bieden een plek waar u in een oase van rust op een persoonlijke en intieme manier afscheid kan nemen van uw dierbare.