“Call

Bel 24/7 bij overlijden

085 016 1313

Dirk Nienhuis

6 mei 1946
8 februari 2023

Een gastvrije en unieke man...

Uitvaartverzorger
Sabina Rietveld
Contactgegevens
T - 06-44101515
E - info@fenderuitvaart.nl

 

Laat een bericht of herinnering achter

Je kunt ervoor kiezen om je bericht privé te sturen naar de nabestaanden of je bericht openbaar te delen.

Condoleren

Is er iets wat je tegen de nabestaanden zou willen zeggen?

Bericht plaatsen

Foto

Heb je een foto die je zou willen delen?

Foto delen

Muziek

Is er een muziekstuk welke je zou willen delen?

Muziek delen

Video

Is er een video die je zou willen delen?

Video delen
×
Familie Nienhuis Marie-José Keulards
16 november 2023
Beste familie Nienhuis,

Pas onlangs bereikte mij via via het bericht dat Dirk in februari van dit jaar plotseling is overleden. Graag wil ik langs deze weg mijn condoleances aan jullie overbrengen. Een prachtige, betrokken en zorgzame man is jullie ontvallen en dat gemis zal immens zijn. Het was 1991 toen ik als jonge vrouw vanuit een dorpje in Limburg naar Amsterdam vertrok om daar te gaan werken bij Van der Hoop Effectenbank. Groot was mijn verbazing maar ook mijn dankbaarheid dat juist Dirk, de directeur, zich opwierp als diegene die erop lette dat het goed met mij ging. En dat niet alleen, hij nam ook de moeite om contact te hebben met mijn ouders om ze gerust te stellen. Zijn deur stond altijd open! Toen ik enkele jaren later vertrok om in Eindhoven te gaan samenwonen met mijn partner, in dezelfde wijk als waarin hij was opgegroeid, bleef hij betrokken. Eenmaal per jaar belde hij, rondom mijn verjaardag, om te informeren hoe het mij en mijn gezin verging. Gisteren was ik jarig, zijn telefoontje zal nu uitblijven. Ik wens jullie alle goeds en blijf met een warm gevoel aan Dirk terugdenken. Hartelijke groet, Marie-José Keulards
de heer peter van hooijdonk
22 april 2023
Beste Liesbeth, Marijke en Jouke,
Het bericht over het overlijden van Dirk bereikte mij via via tijdens mijn verblijf in het buitenland.
Ik heb jarenlang intensief met Dirk mogen samenwerken en in die tijd was ook sprake van een goede vriendschap. De verwijdering die daarna plaatsvond was toen wellicht begrijpelijk, maar op momenten als deze irrelevant. De jaren waarin ik met Dirk heb mogen samenwerken waren in alle opzichten de meest enerverende, leerzame, avontuurlijke en ingrijpende jaren van mijn werkzame leven. Nu hij er helaas niet meer is, denk ik vooral aan de vele mooie momenten die ik met hem heb gedeeld als collega en als vriend. Dirk was een leermeester, maar was ook professioneel genoeg om te beseffen waarin hij supergoed was en op welke momenten hij hulp kon gebruiken. Hij combineerde kennis en kunde met een groot en pragmatisch zelfinzicht en in zijn optreden liet hij zich niet verblinden door zijn zakelijk succes en bleef nuchter kijken naar zichzelf. Kwaliteiten waarvan menig manager wat kan leren in combinatie met wat echt belangrijk is: de liefde voor familie en vrienden. Ik wens jullie alledrie voor sterkte bij het verlies van Dirk en hoop dat de man die hij was een blijvende herinnering en troost mag zijn voor jullie toekomst. Hgr Peter
Janssen Fam Janssen
28 februari 2023
De heer Ruud van der Neut
21 februari 2023
Dear Liesbeth,
Wat een intens triest bericht; het plotselinge overlijden van Dirk in de door jullie - en door mij - zo geliefde Franse Alpen. Waar wij elkaar met enige regelmaat tegen kwamen in Annecy , tijdens de periodieke brocante. Niet zelden gevolgd door een gezellige lunch.
Liesbeth, ik wens jou en kinderen alle sterkte met dit verlies. Een uniek mens en verzamelaar in hart en nieren is niet meer; wat jullie- en mijn wereld toch ontegenzeggelijk minder mooi maakt.
Ruud van der Neut
De heer Jan Snepvangers
20 februari 2023
Beste familie,

Zeer gecondoleerd met het zo onverwachte overlijden van Dirk. Mijn vrouw Marjan Groot werkte mee aan het jubileum boek van Frans leidelmeijer " Kunstnijverheid in Nederland 1880-1940" en kwam zo ook in contact met Dirk , wat resulteerde in een bijdrage aan het boek " leven in een verzameling" . na haar bezoeken aan Bussum kwam zij altijd met enthousiaste verhalen thuis.
Veel sterkte de komende periode. Namens Marjan Groot, Jan Snepvangers
De heer Bert Hoekstra
18 februari 2023
Jammer dat we zo vroeg afscheid moeten nemen van deze markante persoonlijkheid. Familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toegewenst.
Bert & Ariene
mevrouw Louise de Blécourt
17 februari 2023
Lieve familie,

Wat een schrik en wat een verlies. Veel sterkte en liefde toegewenst, ook namens dhr Van Eijl.
Onze binding was de liefde voor de Amsterdamse School en zodoende kwamen wij elkaar ook hier en daar tegen zoals afgelopen december nog. Dirk had een grote kennis op dat gebied en dat was fijn om samen te delen. Voor heel wat objecten uit jullie verzameling vonden we een nieuwe plek waar ze goed tot hun recht komen. Telkens is dat ook weer een goede herinnering aan de warme ontvangst van jullie te Hilversum.
Houdt de mooie herinneringen vast.
Mevrouw Emmy Kruijer-Toff
17 februari 2023
Lieve Liesbeth, Marijke en Jouke,
Wat een schrik dat nu ook Dirk Jan zo plotseling is overleden. Een markante man inderdaad.
Ik was blij dat nadat ik jullie bij het afscheid van Kees niet gesproken had jou weer even te spreken Liesbeth nu bij het afscheid van Geert Roelof,. Wie had kunnen vermoeden dat Dirk Jan er nu ook niet meer is?
Heel veel sterkte voor nu en voor in de toekomst om door te gaan zonder de lijfelijke aanwezigheid van jouw echtgenoot en jullie vader. Zijn geest zal altijd bij jullie blijven.
Moge zijn nagedachtenis tot zegen zijn.
Familie Jan de Bruijn
16 februari 2023
Beste familie,

Geschrokken hoorde ik over het onverwachtse overlijden van Dirk. Wat een ontzettend droevig nieuws. Vanuit mijn werk in Kunstmuseum Den Haag heb ik talloze keren ontzettend leuk contact gehad met Dirk. Dirk was immer gastvrij, joviaal en bijzonder enthousiasmerend als we onderwerpen bespraken. En hij werkte altijd zonder schroom mee aan de projecten die ik en collega's instigeerden; onomwonden en met veel humor.

Ik wens u veel sterkte toe bij het verwerken van dit plotselinge verlies.

Jan de Bruijn
Liesbeth, Jouke en Marijke Nico Johan (Koos) van der Wal
16 februari 2023
Wij lazen vandaag het overlijdensbericht van Dirk Jan in het NRC van 15 februari. Dirk Jan hebben wij destijds in 1984 leren kennen als lid van de Ronde Tafel 80 Hilversum in 1984. Wij herinneren Dirk Jan als een warme persoonlijkheid met een heel goed gevoel voor humor en een man die enorm gastvrij was voor zijn vrienden en relatiekring. Veel sterkte toegewenst voor Liesbeth en zijn direct nabestaanden.

Madeleine en Koos van der Wal
mevrouw Mienke Simon Thomas
15 februari 2023
Beste Liesbeth,
Geschrokken las ik zonet in de krant dat Dirk is overleden. Wat een vreselijk verdrietig bericht. Ik koester zulke goede herinneringen aan mijn bezoeken in Bussum aan jullie in verband met jullie mooie collectie. Altijd hartelijk en gastvrij, altijd welwillend en betrokken. Ik wens jou Liesbeth en jullie kinderen heel veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.
Mienke Simon Thomas
De heer Jan P. van Cadsand
15 februari 2023
Van harte gecondoleerd met het plotselinge heengaan van Dirk. Mijn vrouw Louise ging hem voor. Zij overleed op 7 november vorig jaar. Dirk gaf door zijn onbegrensde passie voor de Nederlandse Toegepaste Kunst een boost die nu nog steeds nawerkt Veel sterkte de komende tijd. Liefhebber en oud-buurman Jan.
G. den Ouden guus den ouden
15 februari 2023
Beste Liesbeth, Jouke en Marijke,

Gecondoleerd met het overlijden van Dirk, ook namens Sonja.
Vele goede herinneringen bewaar ik in de eerste plaats als mede (oud) lid van de
Tafel maar ook aan mijn tijd als commissaris van Van der Hoop, waar naast het serieuze zakelijke ook humor en plezier een plaats hadden.

Sterkte gewenst bij de verwerking van dit onverwachte verlies.

Guus den Ouden.De heer Harry Hilberts
15 februari 2023
Beste Liesbeth, Jouke en Marijke,

Gecondoleerd met het overlijden van Dirk. Ik denk vaak terug aan de fijne tijd die ik bij van der Hoop heb gehad. Dirk was een levensgenieter, kunstliefhebber en hij hield van jullie en de honden. Ik wens jullie heel veel sterkte, liefs Harry