//Floating call button 24/7
“Call

Bel 24/7 bij overlijden

085 016 1313

Corona en een uitvaart
Nieuws

Corona en een uitvaart?

Voor uitvaarten geldt dat het vanaf 28 april is het toegestaan om met maximaal 100 personen bij een plechtigheid en een condoleance inclusief catering aanwezig te zijn.

Het maximum aantal bezoekers van 100 personen is incl. kinderen. Het feitelijke maximum aantal bezoekers is echter afhankelijk van de beschikbare ruimte aangezien het te allen tijde mogelijk moet zijn om 1,5 meter afstand te houden, wij overleggen altijd met de uitvaartlocatie wat er op dat moment is toegestaan.

Coronamaatregelen:

Contactgegevens worden geregistreerd t.b.v. bron- en contactonderzoek door de GGD. En er kunnen u ook gezondheidsvragen worden gesteld. Dit kan door middel van het scannen van de QR code of door het invullen van een formulier.

Afstand houden, het blijft belangrijk om afstand tot elkaar te bewaren. Gezinsleden mogen bij elkaar zitten, het kan zo zijn dat men u vraagt om u als gezinsleden te identificeren bijvoorbeeld door het dragen van een gekleurd bandje. 

Desinfectiezuil, bij de ingang staat een desinfectiezuil, wij vragen u om deze te gebruiken.

Blijven zitten, zowel in de aula als in de koffiekamer is het verzoek om zoveel mogelijk te blijven zitten dus zo min mogelijk verplaatsingen.

Mondkapjes, Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes. Dit is met name belangrijk bij verplaatsingen, wanneer men zit in aula of koffiekamers kunt u het mondkapje even af doen. En ook de sprekers (nabestaanden, uitvaartverzorgers of -begeleiders) kunnen tijdens het spreken af te doen. Men dient zelf voor aanschaf  van de mondkapjes te zorgen. 

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over Corona en een uitvaart. Gezien de omstandigheden zijn wijzigingen voorbehouden.

De laatste update van dit artikel vond plaats op 16 mei om 16.00 uur.

 

Komen jullie nog bij mij thuis om de uitvaart te regelen?

Wij kunnen nog steeds bij u thuis de uitvaart bespreken. Maar alleen als er geen mensen aanwezig zijn met Corona of verkoudheidsklachten. Mocht dit wel het geval zijn, dan overleggen we wat wenselijk is. Een alternatief is contact per telefoon of videobellen.

Mag ik nog helpen bij de verzorging en de kist sluiten?

Wij verzorgen op dit moment niet meer samen met nabestaanden u mag de verzorging echter nog steeds zelf doen. 

Mag er nog een condoleance georganiseerd worden

Als de condoleance plaatsvindt op dezelfde locatie als de uitvaartplechtigheid, dan is een nazit met hapje en drankje mogelijk. Dan geldt net als bij het afscheid 1,5 meter aftand, een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje.

Als de condoleance plaatsvindt op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid, dan geldt een maximum van 30 personen en er mag geen hapje of drankje aangeboden worden

 

Mag de uitvaart doorgaan

Ja.  Het aantal aanwezigen dat een locatie toestaat is afhankelijk van de grootte van de ruimte. Wel hebben wij zelf ervaren dat het bij een aantal boven de 30 personen veel lastiger is om afstand tot elkaar te bewaren, onafhankelijk van de beschikbare ruimte.

We kijken samen met u naar de beste oplossing. We kunnen ons voorstellen dat u graag wilt dat anderen thuis mee kunnen kijken naar de uitvaartdienst. Of dat u voor nu een stille uitvaart (zonder aanwezigheid van nabestaanden) wenst en een herdenking achteraf. We leggen u alle mogelijkheden voor zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.. 

Ik voel me niet lekker. Kan ik naar de uitvaart komen?

Bent u uitgenodigd voor de uitvaart en heeft u gezondheidsklachten? Als u hoest, niest, keelpijn heeft of koorts heeft, willen we u vragen te handelen volgens de maatregelen die op dit moment in zijn algemeenheid gelden, blijf thuis! 

Hoe kan ik nu het beste condoleren?

Handen schudden is niet verstandig. U kunt wel op andere manieren uw medeleven betuigen, bijvoorbeeld door een hand op uw hart leggen of uw handen voor uw borst vouwen (namaste groet). Nog een mogelijkheid is om een hartje te vormen met uw handen.
We kunnen voor u familie gratis een online condoleanceregister openen. Zo is er geen kans op besmetting via een pen.  Een condoleanceregister op papier is niet overal meer toegestaan. We raden in dat geval daarom aan om een eigen pen mee te nemen.

De overledene is (waarschijnlijk) besmet met het Coronavirus. Wat nu?

Bel ons gerust op 085–0161313 óf 06-55113794 

Samen bespreken we de vervolgstappen en de mogelijkheden. Wij vragen vanaf nu aan iedereen of er een vermoeden van Corona is bij de overledene of nabestaanden.

Is iemand nog besmettelijk na overlijden?

Het virus kan, ook als het gekoeld wordt, tot 3 dagen overleven. Onze verzorgers zullen beschermingsmiddelen dragen om te voorkomen dat zich druppels verspreiden als zij uw dierbare verzorgen en in de kist leggen.

Overige vragen?

Mocht u na het lezen van deze informatie nog andere vragen hebben dan mag u altijd contact met ons opnemen. U kunt gewoon ons meldnummer 085–0161313 óf 06-55113794 bellen.

Meer informatie?

Vertel ons hoe we contact met u kunnen opnemen.


Gebieden

Leeuwarden
Groningen
Harlingen
Sneek
Drachten
Heerenveen
Dokkum
Franeker
Joure
Meppel

Contact

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden

T: 085 016 1313
E: info@fenderuitvaart.nl