//Floating call button 24/7
“Call

Bel 24/7 bij overlijden

085 016 1313

Corona en een uitvaart
Nieuws

Corona en een uitvaart?

Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer voor uitvaarten. Ook de verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn vervallen. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden. Daarmee kan de maximale capaciteit van de uitvaartlocatie worden benut, met inachtneming van de 1,5 meter afstand. De meeste locaties hebben onvoldoende ruimte om een groot aantal genodigden op 1,5 meter een plek te bieden en hanteren daardoor nog steeds een maximum aantal bezoekers.

Om de 1,5 meter afstand goed te kunnen handhaven, wordt geadviseerd om bezoekers zich vooraf te laten aanmelden en gebruik te maken van vaste zitplaatsen.

De laatste update van dit artikel vond plaats op 02-07-2021 om 09.00 uur.

 

Komen jullie nog bij mij thuis om de uitvaart te regelen?

Wij kunnen nog steeds bij u thuis de uitvaart bespreken. Maar alleen als er geen mensen aanwezig zijn met Corona of verkoudheidsklachten. Mocht dit wel het geval zijn, dan overleggen we wat wenselijk is. Een alternatief is contact per telefoon of videobellen.

Mag er nog een condoleance georganiseerd worden

Vindt de condoleance plaats in een uitvaartcentrum of een andere locatie waar een plechtigheid plaatsvindt voor een uitvaart? Dan geldt dat aanwezigen 1,5 meter afstand moeten (kunnen) houden.

Is de condoleance op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid, bijvoorbeeld in een restaurant dat niet tevens dienst doet als uitvaartlocatie? Dan gelden de regels voor de horeca. Dan geldt dus wel een verplichte registratie, gezondheidscheck en vaste zitplaats.

Horecagelegenheden kunnen ervoor kiezen gebruik te maken van coronatoegangsbewijzen. In dat geval mogen zij net zoveel gasten ontvangen als er in hun zaal of zaak passen en vervalt de 1,5 meter -regel. Check de pagina Testen voor toegang tot sociale activiteiten voor actuele informatie over deze maatregel.

 

Hoe kan ik nu het beste condoleren?

Handen schudden is nog steeds niet verstandig. U kunt wel op andere manieren uw medeleven betuigen, bijvoorbeeld door een hand op uw hart leggen of uw handen voor uw borst vouwen (namaste groet). Nog een mogelijkheid is om een hartje te vormen met uw handen.
We kunnen voor u familie gratis een online condoleanceregister openen. Zo is er geen kans op besmetting via een pen. 

De overledene is (waarschijnlijk) besmet met het Coronavirus. Wat nu?

Bel ons gerust op 085–0161313 óf 06-55113794 

Samen bespreken we de vervolgstappen en de mogelijkheden. 

Overige vragen?

Mocht u na het lezen van deze informatie nog andere vragen hebben dan mag u altijd contact met ons opnemen. U kunt gewoon ons meldnummer 085–0161313 óf 06-55113794 bellen.

Meer informatie?

Vertel ons hoe we contact met u kunnen opnemen.


Gebieden

Leeuwarden
Groningen
Harlingen
Sneek
Drachten
Heerenveen
Dokkum
Franeker
Joure
Meppel

Contact

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden

T: 085 016 1313
E: info@fenderuitvaart.nl