//Floating call button 24/7
“Call

Bel 24/7 bij overlijden

085 016 1313

Ton van der Ham

30 juli 1955
18 september 2021
Ga maar mooie ster, ik laat je los...

Uitvaartverzorger
Marise den Oudsten
Contactgegevens
T - 085-0161313
E - info@fenderuitvaart.nl

×

Berichten

- Kitty Warmerdam
5 oktober 2021
Beste familie en naasten van Ton,

Van oudcollega's vernam ik dat van het overlijden van Ton. Wat een verlies moet dit voor jullie zijn. In 2004 kwam ik bij de gemeente Noordwijk te werken, waar Ton mij aannam voor zijn afdeling. Ik heb Ton ervaren als een warme persoonlijkheid, met wie je op onverwachte momenten diepe gesprekken kon hebben. Lichtpuntjes in een dag zogezegd.
Ik wens jullie veel sterkte met dit verlies.
Niet okay
- Yvonne Schat
3 oktober 2021
Beste familie,

Wat een verdrietig nieuws.. Ik wens u in eerste plaats heel veel sterkte met het verlies van Ton. Wat zal het een gemis voor jullie zijn. Mijn naam is Yvonne Schat en ook ik ben een oud collega van Ton. Dergelijke bijzondere mensen, waar je onbewust direct een glimlach van krijgt als je de naam hoort of ziet, kom je niet vaak tegen.
Hij was altijd zo enthousiast als hij de grootste boekenmarkt van Nederland ging bezoeken. Om bij terugkomst op het werk voor de collega's een echte ontbijtkoek mee terug te brengen. Nogmaals veel sterkte.
Niet okay
Mevrouw Geerlings
3 oktober 2021
Gecondoleerd met dit grote verlies. Ook ik heb jaren met Ton gewerkt bij de gemeente Noordwijk. In 2002 werd hij mijn leidinggevende bij Bouwen. Ik herinner hem als een fijn mens met altijd een luisterend oor. Heel veel sterkte voor zijn naasten met dit veel te vroege afscheid.
Niet okay
Mevrouw Laura Heemskerk
3 oktober 2021
Gecondoleerd en heel veel sterkte met dit verlies. Ik heb jaren met Ton gewerkt bij de gemeente Noordwijk. Hij wist altijd een positieve draai aan een rot dag te geven. Of als ik trek had in een snoepje ging ik even bij hem buurten. Ik herinner hem als een hele fijne collega die altijd tijd had voor een praatje en een goede lachbui. En als Valkenburgers hadden we destijds toch een band. Nogmaals sterkte.
Niet okay
Mevrouw Carola Zuijderduijn
2 oktober 2021
Lieve familie van Ton
Via Gemeente Noordwijk kwam tot mij het schokkende bericht binnen van het overlijden van Ton. Ik heb Ton leren kennen op locatie Schiestraat waar mijn carrière bij Gemeente begon.
.Daar heb ik heel veel vooral gezellige gesprekken met Ton gevoerd met de pot dropjes of anders lekkers in de buurt..
De klik die wij hadden kwam vooral naar voren tijdens onze jaarlijkse uitjes met de personeelsvereniging.
Ton zorgde voor het hele gezelschap in de bus voor de catering zowel tijdens de heen- en terugreis : Stukjes kaas met mosterd, worst, honingaugurkjes vonden gretig aftrek. Aangekomen op plek van bestemming moest Ton bijkomen van al zijn inspanningen en daar waar anderen de Sacre Coeur of the Tower bezochten stroopte Ton de omgeving af op zoek naar een toko of Aziatische eettent. Tijdens een boottrip door de Rotterdamse haven was hij goed voorbereid zodat hij al wist te verklappen dat het buffet vanaf benedendeks omhoog kwam. Uiteraard wist hij wat er allemaal bij het buffet te eten was. .
Na zijn vervroegde pensionering was ons contact minder en vooral telefonisch.
Hij liet mij ook weten dat zijn gezondheid hem in steek liet en dat hij in Leeuwarden aan zijn revalidatie werkte. In nabijheid en samen met Miriam. Hoe bijzonder is de manier hoe zij elkaar hebben ontmoet. Hij noemde haar zijn “friese paard” en met haar heeft Ton een gelukkige maar veel te korte periode mogen beleven. Ik zal hem nooit vergeten. Ik wens iedereen heel veel sterkte met dit grote verlies. 💕
Niet okay
Mevrouw Ellen Spaargaren
2 oktober 2021
Lieve familie van Ton,
Geheel onverwachts lees ik het overlijdens bericht van Ton in de krant. Wij waren oud collega’s bij gemeente Noordwijk. En hoewel we niet op dezelfde afdeling zaten hadden we elke keer als we elkaar tegenkwam elders in het gebouw, fijn, warm, gezellig en betrokken contact.
Ton was iemand met wie je echt contact kon hebben, diepgaand en met humor. En een man waar je op kon bouwen. Hij hield van het leven, een Bourgondiër was mijn indruk. Ik heb het altijd jammer gevonden hoe zijn loopbaan bij de gemeente is geëindigd. Maar ik hoop van harte dat hij nog flink heeft kunnen genieten van zijn vroeg pensioen. Ik ben dankbaar dat ik hem gekend heb💖
Heel veel sterkte voor jullie allemaal. Dat Ton gedragen mag worden door het Licht en de Liefde van gene zijde.
Met warme hartengroet
Ellen
Niet okay
De heer Dick van Leeuwen
30 september 2021
Beste Miriam en familie van Ton,
Mijn naam is Dick van Leeuwen. Ik ben vanaf 2002 tot 2017 een directe collega geweest van Ton bij de gemeente Noordwijk. Ton was mijn directe leidinggevende. Wij waren, op één dag na, even oud en dat alleen al gaf een speciale band tussen ons. Ik ben dan ook best wel geschrokken van het bericht in de krant van het overlijden van Ton.
Allereerst wil ik jullie condoleren met het verlies van Ton. Ik kan mij voorstellen dat het een groot gemis zal zijn omdat ik Ton kende als een uiterst beminnelijk en warm persoon. In de periode voordat Ton in Noordwijk kwam hadden wij binnen het team Ruimtelijk ordening al diverse leidinggevenden gehad die geen van allen voldeden. Wij als afdeling gaven aan dat wij behoefte hadden aan een 'vaderfiguur met humor' als hoofd van de afdeling met een aantal, wat oudere, geroutineerde vakidioten. Dat werd Ton en dat bleek een gouden greep. Althans voor ons als team. Het ging voor Ton helaas de verkeerde kant op toen Ton de zijde van zijn medewerkers koos bij een reorganisatie waar wij als afdeling Ruimtelijke ordening niet blij mee waren. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de situatie dat Ton werd geslachtofferd door de ambtelijke top van de gemeente en van zijn functie als afdelingshoofd werd ontheven. Met het gevolg een jarenlang ziekteproces van Ton en de herplaatsing van Ton op functies ver beneden zijn nivo met, naar mijn idee, de bedoeling dat Ton vanzelf een andere werkgever zou gaan zoeken. Dat was voor Ton een ellendige periode. Dat had Ton zeker niet verdiend.
In de periode dat Ton met ziekte thuis was, ben ik diverse malen bij hem thuis in Valkenburg geweest. Dat waren altijd gezellige bijeenkomsten met voor Ton zijn typerende natjes en droogjes. Het liefst zou Ton dan kroketten gaan bakken want dat was ie gewend in de sportkantine.
En dan nu het afscheid. Veel te vroeg natuurlijk al begrijp ik uit de kennisgeving in de krant dat het afscheid niet helemaal onverwacht was.
Miriam en familie, ik wens jullie veel sterkte in de komende periode.

Met vriendelijke groet,
Dick van Leeuwen
Niet okay
Mevrouw Sytske Sterk
27 september 2021
Miriam,

Ik schrok van de overlijdensadvertentie, ik dacht: dat moet jij wel zijn, die eronder staat. Wat akelig voor je.
van harte gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst. Ik weet dat het een cliché is, maar ik wil je laten weten, dat het me raakte..... na een kennelijk fijne periode weer rouw.......Vandaar dit bericht en
hartelijke groet,

Sytske Sterk, Sneek.
Niet okay
De heer en mevrouw Ardi en Keyani
24 september 2021
Gecondoleerd met dit verlies!! Heel veel sterkte gewenst
Niet okay
De heer Jan Van Dijk
24 september 2021
Erg verdrietig om te vernemen dat mijn vroegere klasgenoot is overleden. Ik wens alle familie en vrienden veel sterkte.
Niet okay
Familie van der Meij
24 september 2021
Lieve familie van der Ham,

Gecondoleerd en heel veel sterkte met dit grote verlies.

Wij denken aan jullie.

Veel liefs,
Urszula
Daniël
Tom en Tamara
Niet okay
De heer en mevrouw Jasper en Angela
24 september 2021
Gecondoleerd met dit verlies. Wij wensen jullie veel sterkte.
Niet okay
De heer gertjan van der ham
23 september 2021
Allemaal gecondoleerd en veel sterkte gewenst
Niet okay
De heer gertjan van der ham
23 september 2021
Allemaal gecondoleerd en veel sterkte gewenst
Niet okay
De heer gertjan van der ham
23 september 2021
Allemaal gecondoleerd en veel sterkte gewenst
Niet okay
De heer Frans van Asselt
23 september 2021
Miriam, gecondoleerd met het overlijden van Ton, je man en maatje. Ja, een maatje was Ton voor veel mensen. Ik was een directe college van Ton in Noordwijk. We hebben veel gepraat, gediscussieerd en gelachen, hapjes genuttigd en sapjes gedronken, maar met Ton kon je bovenal serieus praten, hij was een bewogen man, kortom een zeer fijne college. Jammer dat ik hem de laatste paar jaar uit het oog ben verloren, maar zijn laatste berichten aan mij waren dat hij het heel, heel fijn had met jou Miriam. Zijn leven had weer glans gekregen en dat deed mij bijzonder goed. Ik wens jou heel veel sterkte met dit grote verlies. Het was een voorrecht Ton als collega te hebben mogen leren kennen.
Frans

Ook de kinderen van Ton wens ik heel veel sterkte toe.
Niet okay
De heer Ton van der Ham
23 september 2021
Wat verdrietig dat Ome Ton is overleden. Ik wil hem herinneren als die grote, gulle, lieve oom, waar ik als klein jochie enorm tegenop keek. Zijn grappen, zijn uitbundige lach; ik zie me nog zitten op zijn schoot, in oma's stoel, naast de gaskachel.

Weer wat ouder vond ik het stoer dat hij zijn eigen dijkhuis bouwde. Die man kon wat! En wie waren er het eerste toen mijn vader - zijn broer - overleed? Ton en Meta. Ik zal dat nooit vergeten.

Ik wens iedereen die van Ton heeft gehouden veel sterkte toe.

Groet, neef Ton (van der Ham)
Niet okay
De heer en mevrouw Rob en Daniëlle
23 september 2021
Alle vrienden en familie gecondoleerd en veel sterkte toegewenst.
Niet okay
- G. Middelkoop
22 september 2021
60 jaar geleden kwamen Ton en ondergetekende bij elkaar in klas 1 van de toen zo genoemde lagere school in Schoonrewoerd. Daarna zaten we samen op de catechisatie en vereniging van de kerk. Daarna werd hij onze zwager. Veel verdriet is er geweest om het uiteenvallen van zijn huwelijk en daardoor ook van onze familie.
Van harte gecondoleerd Arnout en Anja, Jaap en Esther, Lennard en Anne met het overlijden van jullie vader. Heel veel sterkte voor de toekomst. Een hartelijke groet, Gozina Middelkoop-van de Water.
Niet okay